Bij deze gelaatsverzorging werken we met zeer zachte producten voor de overgevoelige, broze, droge huid. We beginnen met een huidanalyse om te kijken wat de huid nodig heeft en hieraan passen we de producten aan. De behandeling bestaat uit een superzachte reiniging en peeling, eventueel het bijwerken van de wenkbrauwen indien gewenst, een zachte herbalanceringsmassage van gelaat hals en decolleté, een masker aangepast aan de noden van de huid, tijdens het masker worden armen en handen gemasseerd en een afwerking met verzorgende dagcreme.
De herbalanceringsmassagetechniek is een verwenzorg massage die tot doel heeft een bijdrage te leveren aan het ‘welbevinden’ van kankerpatiënten. Door het opheffen van spanning in het lichaam komt een ontspanning op gevoelsniveau tot stand.
Bij het ondergaan van chemo- en bestralingsbehandelingen krijgt de geest heel wat te verduren op emotioneel vlak. Deze streelzachte massagetechniek geeft dat soort aanraking waar lichaam en geest nood aan heeft. En, nog veel belangrijker, het is een manier om aandacht te geven aan de zieke medemens zodat we hem/haar vertrouwen geven en een gevoel van eigenwaarde schenken.
Waarom een zorgmassage?
De zachte massages bieden een diepgaande ontspanning en zijn daarom geschikt voor iedereen, ook voor mensen met een ernstige aandoening of in een palliatieve setting. In rust kunnen zieke mensen meer kracht ervaren wat hun behandeling dragelijker maakt en het herstel bevordert.
Zorgmassages zorgen voor meer levenskwaliteit. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zachte massages meerdere gezondheids-voordelen bieden. Klachten zoals pijn, angst, vermoeidheid, depressie en misselijkheid kunnen verminderen.
Voor wie zijn zorgmassages bestemd?
Iedereen kan baat hebben bij een zorgmassage. De zachte massages zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor kanker-patiënten. Zorgmassages zijn eveneens geschikt voor mensen die kampen met andere gezondheidsklachten zoals fibromyalgie, chronische pijn, spierpijn, burn-out, dementie, parkinson, MS, depressie, enz. Ook bejaarde mensen kunnen baat hebben bij een zorgmassage: de nood aan aanraking is vaak essentieel aanwezig bij ouderen. Deze ontspanningsmassage kan worden toegepast in alle fasen van het ziekteproces (tijdens een behandeling, bij herstel of in een palliatieve setting).
Hoe verloopt een zorgmassage?
Tijdens de zorgmassage staat de mens achter de ziekte centraal. De klant kiest zelf welke lichaamsdelen hij of zij wil laten masseren. Sommige mensen verkiezen enkel een hand- of een hoofdmassage. Anderen nemen liever plaats op de massagetafel en willen genieten van een rugmassage of een massage van de benen. De massage wordt voorafgegaan aan een kort intakegesprek. In alle privacy krijgt u alle tijd om u te ontdoen van kledij en plaats te nemen onder een lekker warme handdoek en eventueel deken.
Het lichaam wordt bedekt met zachte handdoeken en er wordt gemasseerd met een natuurlijke olie zodat ik heel zacht kan werken.
Ik werkt steeds discreet, professioneel en zorg voor een aangename sfeer.
Worden zorgmassages terugbetaald?
De liberale mutualiteit “LM Plus” voorziet een tussenkomst van 10 euro per keer (max 6 sessies)
Het Onafhankelijk Ziekenfonds OZ geeft een éénmalige terugbetaling van 25 euro voor een massage per jaar. Sommige maatschappijen bieden via speciale ziekteverzekeringen een (gedeeltelijke) terugbetaling. Ik raad aan om de actualiteit te blijven volgen en de vraag voor te leggen aan jouw ziekenfonds of verzekeraar.
Copyright © Alle rechten voorbehouden